GTA SA:MP loading screen crash

All old Questions / Technical Support topics are moved here. You can search this section for an answer to a question also, if you wish.

Moderators: Game Admins, LS-RP Testers, Player Support Mods, Junior Developers, Lead Admins

Locked
User avatar
Silford Moore
Civilian
Civilian
Posts: 22
Joined: Sun Apr 17, 2016 12:31 am
Ingame name: Elliot Hayward
Contact:

GTA SA:MP loading screen crash

Post by Silford Moore » Sun May 27, 2018 6:47 pm

Hello, see if you can help me fix this problem by either posting your suggestions or sending me a video that is related to my issue. It's rather common tbh.

A couple of weeks back, I moved from OS Windows 8.1 to Windows 10. After re-installing GTA SA and my mods etc etc.. Whenever I connect to a server and it sends me to the loading screen.. it will load the bar full and then it will just close out. It won't give any crash error or exception or anything.. it'll just close out. I didn't find any fix for it and I've searched nearly the whole of YouTube and back.

If anyone knows how to fix this, please reply ASAP. I wanna get back on LS:RP before my exams start :)

Many thanks,
Silford

User avatar
Jayy
Forum Moderator
Posts: 4416
Joined: Mon Aug 11, 2014 11:38 pm

Re: GTA SA:MP loading screen crash

Post by Jayy » Sun May 27, 2018 6:49 pm

I recommend using a clean game and trying to load up, to make sure the issue is one of your mods.

Unfortunately W10 makes it harder for people to play samp, so by removing your mods and slowly adding them in using modloader will allow you to pin point the mod which is crashing you.

First, try a clean, default game and see if you still crash.
vida futura
About the Staff
YouTube
I took ya bitch n I fucked her face hard

User avatar
Silford Moore
Civilian
Civilian
Posts: 22
Joined: Sun Apr 17, 2016 12:31 am
Ingame name: Elliot Hayward
Contact:

Re: GTA SA:MP loading screen crash

Post by Silford Moore » Sun May 27, 2018 8:46 pm

Found the problem.. it was my CLEO file. Anyone has a cleo file that is working for windows 10? If yes, send me it please. Thanks.

User avatar
Karaduman
Gangster
Gangster
Posts: 46
Joined: Sat Apr 28, 2018 5:51 pm
Ingame name: Silent
Location: The Netherlands

Re: GTA SA:MP loading screen crash

Post by Karaduman » Sun May 27, 2018 8:48 pm

I think that this will work for you.
https://www.gtaall.com/gta-san-andreas/ ... -4310.html
Give it a try, if it doesn't work just uninstall it.
Image

User avatar
Silford Moore
Civilian
Civilian
Posts: 22
Joined: Sun Apr 17, 2016 12:31 am
Ingame name: Elliot Hayward
Contact:

Re: GTA SA:MP loading screen crash

Post by Silford Moore » Sun May 27, 2018 9:16 pm

Now another problem.. whenever I connect to a server.. the game opens in the background.

User avatar
Karaduman
Gangster
Gangster
Posts: 46
Joined: Sat Apr 28, 2018 5:51 pm
Ingame name: Silent
Location: The Netherlands

Re: GTA SA:MP loading screen crash

Post by Karaduman » Sun May 27, 2018 9:57 pm

Did you try to use a clean game?
I highly recommend you to do that first.

If that still doesn't work, run your gta-sa.exe on compatibility mode (Windows 98 / Windows ME).
Run your SAMP launcher as administrator.
Image

User avatar
Silford Moore
Civilian
Civilian
Posts: 22
Joined: Sun Apr 17, 2016 12:31 am
Ingame name: Elliot Hayward
Contact:

Re: GTA SA:MP loading screen crash

Post by Silford Moore » Mon May 28, 2018 12:24 am

It's the CLEO file.. because if I remove it.. it works fine but if I keep it, it doesn't work.

Anyone got a CLEO for windows 10? The one posted here didn't work..


UPDATE: Got it to work, just downgraded my gta_sa and it worked. This can be archived now.

Locked

Return to “Q&TS Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users